Efterårsarrangement 2024

Bag hegnet om Esbjerg Havn

lørdag den 21. september 2024

Esbjerg havn har i over hundrede år været det vigtigste udgangspunkt for Englandstrafikken. Mange af os har oplevet at sejle med DFDS færgen til Harwich og en del af jer har haft jeres daglige gang på havnen. Esbjerg Havn blev i mange år brugt til fiskeri og var i 1970 Danmarks største fiskerihavn med omkring 600 kuttere.


I dag er Esbjerg Havn et internationalt, multimodalt transportcentrum og en vigtig skandinavisk port til hele verden. Over 200 virksomheder er samlet på havnen, der er arbejdsplads for 10.000 personer. 

Esbjerg Havn er basehavn for den danske offshore-industri og er nu den førende havn i Europa inden for håndtering og udskibning af vindmøller. Mere end fire femtedele af den nuværende havvindkapacitet, der er installeret i Europa, er udskibet fra Esbjerg Havn.


Esbjerg Havn er desuden Danmarks førende RoRo-havn. Over 4,5 millioner tons gods passerer hvert år gennem havnen, som også er Danmarks største havn for bilimport.


Havneområdet er normalt lukket land for landkrabber, men klubbens medlemmer tilbydes nu en guided tur med bus, hvor vi kommer ind bag hegn og bomme og får en enestående indsigt i, hvordan havnen fungerer.


Frokost

Efter busturen spiser vi frokost hos Dronning Louise, Torvet 19. Vælg mellem:

  • Paneret rødspættefilet 2 stk., m. rugbrød, citron og remoulade – eller
  • Æggekage m. tomat, smørristet rugbrød, purløg og bacon

Parkering og påstigning bus. Ankomst senest kl. 10:15

P-huset Danmarksgade, første 4 timer er gratis – derefter kr. 12/time. Eller med tog til Esbjerg banegård (700 m). Busafgang kl. 10.30.


Tilmelding

Venligst med mail til kasserer Søren Heiberg – angiv valg af menu - og indbetaling af kr. 350 pr. person til Club XL konto: reg.nr. 1551 – konto nr. 1660 0512. Prisen inkluderer leje af bus, honorar til guiden, frokost og 1 genstand. Bindende tilmelding senest fredag den 13.09.24 – men gerne før!